top of page
Casa cu ocheane
2018-2021
Băneasa, RO
Status - construit

Locuință unifamilială eficientă energetic
Credite: arh Adriana Caraza | arh Fabiola Boca
Credite fotografie: NODESTUDIO - arh. Vlad Pătru


Colaboratori:
Rezistență: INGINERIE CREATIVĂ | ing Cătălin Caraza 
Instalații HVAC + termice + studiu eficiență energetică - UNIT Sustainable Engineering | ing Cătălin Găuloiu
Instalații sanitare și electrice: AMS INSTAL | ing Ana Florescu
Design interior și urmărire execuție: TEAMBUILT


        Enjoy on instagram 

Free-space.

Valoarea unui spaţiu constă şi în versatilitatea utilizării lui, a modului în care alegem să îl definim şi să îl ocupăm.

Calitatea proiectului propus rezultă poate mai degrabă din configurarea spaţială interioară, din relaţiile cu exteriorul şi lumina în contextul unui lot restrans faţă de suprafaţa construită analizată prin tema de proiect.

Contextul existent oferă puncte de perspectivă greu accesibile. Astfel, scenografia partiului interior se compune din coji  opace către vecini și modelează o nouă intimitate, nu unilateral centrată ci plurifocusată: curtea cu piscina, grădina luxuriantă şi perspectiva către pădure.

Pentru a captura aceste perspective au fost definite două ocheane  - către pădure şi către grădina luxuriantă - şi două perforaţii în volum, una pe longitudinală (acces / sufragerie exterioară) şi una pe verticală (piscina /cer).

Spaţiul de zi este o anfiladă de ruperi de planuri care face tranziţia dinspre zona de piscină până spre grădina din spate.

 

Cel mai mare grad de confort este adus de un spaţiu cadru în care te poţi răzgândi despre cum vrei să locuieşti. Diningul poate deveni birou la fel de uşor cum etajul poate deveni zonă de copii, hobby-room ul poate deveni suită matrimonială sau birou din nou.

logo instagram.png
piscina.jpg
parter.png
etaj.png
etaj 2.png
exterior acces.jpg
accese.jpg
aeriana1.jpg
Casa cu ocheane_amurg.jpg
Casa cu ocheane_amurg 2.jpg
IMG_9068-Edit.jpg
bottom of page