top of page
Image1 copy__.jpg
Refațadare Imobil Locuințe colective | Vasile Lascăr 53-55
2022
Propunere refațadare clădire locuințe colective și studiu optimizare partiuri interioare pentru clădirea în curs de autorizare - Imobil locuințe str Vasile Lascar 53-55, București, RO
Functiune: LOCUINȚE COLECTIVE - apartamente 
Credite: arh Fabiola BOCA
Beneficiar: RYV Proiect 

 

Inserția într-un sit cu valoare istorică, înconjurat de câteva clădiri reprezentative, a unui imobil de locuințe cu regim relativ înalt (2S+P+4E+E5duplex retras) aduce oricând multe provocări, în special pe un lot foarte îngust.

 

Țesutul în prezent destructurat, adicent micuței piețe din proximitate, implică faptul că fiecare intervenție nouă, fie ea de reabilitare / construire are datoria de a încerca să optimizeze progresiv percepția asupra acestei zone în prezent alterate.

 

Proiectul are la bază un PUZ existent, aprobat și este în curs de autorizare. Beneficiarul a dorit o restudiere a volumetriei, mai precis a fațadelor, preferabil cu păstrarea intactă a partiului arhitectural.

 

Având în vedere însă strânsa legatură a oricărei fațade cu partiul interior (încăperile / planurile), precum și cerința  beneficiarului de inserare a balcoanelor/teraselor și logiilor pentru a îmbunătăți calitatea locuirii, aceste date compun o siluetă care necesită corelări și unele revizii.

Partiul general cuprinde câte 4 apartamente pe nivel, clădirea având o lațime de cca 13,5m / o lungime de cca 35m. Într-o clădire atât de îngustă, dispunerea spațiilor interioare trebuia foarte atent studiată pentru a permite un grad de locuire pretabil zonei adresate.

 

O componentă importantă a fost viziunea foarte clară și umană a beneficiarului de a-și deschide clădirea către o paletă mult mai largă de utilizatori, care își doresc posibilitatea de a trăi alături de familia lor confortabil și conectat la ambientul central al orașului, precum și la serviciile zonei centrale. Pentru a putea face acest lucru posibil, beneficiarul propune un foarte atent echilibru al spațiilor utile, un management prudent al oportunităților și limitărilor, fără de care un asemenea proiect intens social nu ar putea fi realist.

Cladire existenta V Lascar 55_edited.jpg

SIT - Cladirea existenta / SITE - Existing building

fatada cladire vecina copy.jpg

Cladirea existenta vecina (calcan) / Blindwall neighbour Existing building

studiu Adina 2_edited.jpg

Studii initiate de client / Client existing project

A3-ILS_edited.jpg
A3-ILS_edited.jpg

Propunere studiu fatade / Facade study 

.rost

Image1 copy.jpg
Image12.jpg
Image7.jpg
Image15 copy.jpg
A03 PLAN PARTER _ Layout_page-0001.jpg
A05_FATADA EST SI SUD.pdf_page-0001.jpg
A06_FATADA VEST si NORD_page-0001.jpeg
Image11 copy.jpg

Propuneri initiale / Preliminary facade studies

Image1 copy__.jpg
Image2.png
bottom of page